Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Mardi gras : Παραδοσιακές συνταγές

Η "mardi gras" ή αλλιώς "λιπαρή Τρίτη" είναι η τελευταία ημέρα του καρναβαλιού (carnaval) στη Γαλλία. Τη συγκεκριμένη ημέρα συνηθίζεται να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες φαγητού και ιδιαίτερα λιχουδιές φτιαγμένες με μη νηστίσιμα υλικά, όπως κρέπες (crêpes), λουκουμάδες σε διάφορα σχήματα (beignets), βάφλες (gauffres). Στη συνέχεια, αρχίζει η νηστεία της Σαρακοστής (carême).

Μπορείτε να δείτε συνταγές για γαλλικές λιχουδιές εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.